Deze tutorial gaat over de Divi tekstmodule en beschrijft stap voor stap hoe je teksten kunt aanpassen, op een WordPress website die gebruik maakt van het Divi theme.

De Divi tekstmodule is waarschijnlijk de meeste gebruikte module uit het Divi theme. Bijna iedere webpagina bevat tenslotte tekst. Zelfs een pagina met voornamelijk afbeeldingen, heeft over het algemeen toch nog een koptekst op de pagina staan. Het is dus goed te weten hoe deze module in elkaar steekt.

De Divi tekstmodule opzoeken

Als eerste open je de pagina die je wilt bewerken. Dit kun je op twee manieren doen:

Aan de achterkant via het menu pagina’s > alle pagina’s. Beweeg dan met de cursor over de pagina die je wilt bewerken. In het verschenen menu kies je voor bewerken om de pagina te openen.

Of je bezoekt aan de voorkant van je website de pagina die je wilt bewerken. Klik vervolgens op de optie pagina bewerken in de menubalk bovenaan de pagina.

Wanneer de pagina geopend is, zie je de Divi opbouwfunctie, waarmee pagina’s in Divi worden opgemaakt. De tekstmodule heeft standaard het label tekst en is daarmee eenvoudig te herkennen. Door naar de indeling van de pagina te kijken, kun je de tekstmodule herkennen die je wilt wijzigen. Ook kun je ervoor kiezen de tekstmodule een ander label te geven. Zo kun je de module in de toekomst sneller herkennen.

De Divi tekstmodule bewerken

Wanneer je de tekstmodule hebt gevonden die je wilt bewerken, klik je op het ‘hamburgermenu’ (de drie liggende streepjes) om deze te openen.

Je bent nu op het tabblad content van de tekstmodule. Bovenin zie je meteen een tekstvak. In dit tekstvak kun je tekst aanpassen zoals je gewend bent van andere tekstbewerkers. Met hulp van de werkbalk bovenin kun je bijvoorbeeld snel een koptekst, opsomming of link invoegen.

Op het tabblad ontwerp kun je zaken als lettertype, tekstkleur en tekengrootte aanpassen. Let wel op met het doen van aanpassingen hier. De globale opmaak van teksten op je website wordt in de zogenaamde customizer geregeld. Het formaat, de kleur en het lettertype van (kop)teksten worden daar voor je gehele website ingesteld. Je hoeft de instellingen binnen een module dus alleen te wijzigen, wanneer de opmaak van die module moet afwijken van de rest van je website. Bijvoorbeeld wanneer je wilt dat de tekst in deze specifieke module groter is dan de overige teksten op je website.

Wijzigingen bekijken en opslaan

Wijzigingen die je gedaan hebt aan een tekst kun je bekijken door op het oog-icoon te klikken.

Wanneer je tevreden bent over het resultaat, klik je rechtsonder op opslaan en verlaten. De wijzigingen in de module zijn dan opgeslagen. Wanneer je de wijzigingen niet wilt bewaren, dan kun je rechtsboven op het kruisje klikken. De module sluit zich dan zonder de wijzigingen op te slaan.

Wanneer je klaar bent met het bewerken van de pagina, sla je alle wijzigingen van de gehele pagina op door op de blauwe knop bijwerken onder het kopje publiceren te drukken. Nu kun je de pagina veilig verlaten via het menu aan de linkerzijde of het resultaat van je werk bekijken door op de knop pagina bekijken helemaal bovenaan de pagina te klikken.