Deze tutorial gaat over de Divi afbeeldingmodule en beschrijft stap voor stap hoe je afbeeldingen kunt plaatsen, op een WordPress website die gebruik maakt van het Divi theme.

De Divi afbeeldingmodule gebruik je wanneer je een afbeelding wilt plaatsen op je website. Per module kun je één afbeelding plaatsen. Wanneer je meerdere afbeeldingen wilt plaatsen, waar de bezoeker doorheen kan bladeren, gebruik je de galerijmodule.

De Divi afbeeldingmodule opzoeken

Als eerste open je de pagina die je wilt bewerken. Dit kun je op twee manieren doen:

Aan de achterkant via het menu pagina’s > alle pagina’s. Beweeg dan met de cursor over de pagina die je wilt bewerken. In het verschenen menu kies je voor bewerken om de pagina te openen.

Of je bezoekt aan de voorkant van je website de pagina die je wilt bewerken. Klik vervolgens op de optie pagina bewerken in de menubalk bovenaan de pagina.

Wanneer de pagina geopend is, zie je de Divi opbouwfunctie, waarmee pagina’s in Divi worden opgemaakt. De afbeeldingmodule heeft standaard het label afbeelding en is daarmee eenvoudig te herkennen. Door naar de indeling van de pagina te kijken, kun je de afbeeldingmodule herkennen die je wilt wijzigen. Ook kun je ervoor kiezen de afbeeldingmodule een ander label te geven. Zo kun je de module in de toekomst sneller herkennen.

De Divi afbeeldingmodule bewerken

Wanneer je de afbeeldingmodule hebt gevonden die je wilt bewerken, klik je op het ‘hamburgermenu’ (de drie liggende streepjes) om deze te openen.

Je bent nu op het tabblad content van de afbeeldingmodule. Bovenin zie je de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden. Als hier al een voorbeeldafbeelding staat kun je deze vervangen door een eigen afbeelding.

Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je uploadt niet groter zijn dan nodig. Dat wil zeggen niet groter dan ze getoond worden op je website. In dit voorbeeld staat de afbeeldingmodule in een rij met slechts één kolom. Deze kolom is op een groot scherm 1080 px breed. Gebruik hier daarom een afbeelding van 1080 px breed. Een grotere afbeelding vertraagt je website onnodig. Dit irriteert zowel je bezoekers als Google. Een te kleine afbeelding geeft een onscherp resultaat.

Na het plaatsen van de afbeelding kun je aangeven wat er moet gebeuren als een bezoeker op de afbeelding klikt. Je kunt de afbeelding in een lightbox laten openen (een soort pop-up op het scherm). Of je kunt een link aan de afbeelding toevoegen, zodat de bezoeker naar een andere pagina wordt gebracht. Als je hier niets invult, is de afbeelding niet aanklikbaar.

Op het tabblad ontwerp kun je de uitlijning van de afbeelding instellen. Ook kun je hier een kader om de afbeelding plaatsen en deze opmaken.

Wijzigingen bekijken en opslaan

Wijzigingen die je gedaan hebt in de afbeeldingmodule kun je bekijken door op het oog-icoon te klikken.

Wanneer je tevreden bent over het resultaat, klik je rechtsonder op opslaan en verlaten. De wijzigingen in de module zijn dan opgeslagen. Wanneer je de wijzigingen niet wilt bewaren, dan kun je rechtsboven op het kruisje klikken. De module sluit zich dan zonder de wijzigingen op te slaan.

Wanneer je klaar bent met het bewerken van de pagina, sla je alle wijzigingen van de gehele pagina op door op de blauwe knop bijwerken onder het kopje publiceren te drukken. Nu kun je de pagina veilig verlaten via het menu aan de linkerzijde of het resultaat van je werk bekijken door op de knop pagina bekijken helemaal bovenaan de pagina te klikken.