Website laten maken

Ik verzorg jouw WordPress website tot in de puntjes.

Een stevige basis

Een zzp-website bestaat gewoonlijk minimaal uit een homepage, een diensten- of aanbodpagina, over mij en contact. Daarvan zijn de homepage en ‘over mij’ de best bezochte pagina’s. Bezoekers willen vooral weten wat een bedrijf te bieden heeft en met wie ze als klant te maken zullen krijgen. Wanneer de eerste indruk goed is, zullen ze verder kijken.

Naast bovengenoemde pagina’s is het goed om een blog- of nieuwspagina te hebben. Als je regelmatig nieuwe informatie op je website plaatst, dan hebben bezoekers reden om terug te keren. Ook Google geeft voorkeur aan websites die actueel worden gehouden.

De invulling van eventuele verdere pagina’s is sterk afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt. Misschien heb je behoefte aan een pagina om jouw portfolio op te tonen of eentje waar je reviews van klanten kunt plaatsen.

Extra functionaliteit

WordPress vormt de basis van je website. Het is een content management systeem, software die het mogelijk maakt om de inhoud (de content) van je site te beheren. Het uiterlijk van je site wordt niet door WordPress bepaald, maar door een zogenaamd theme dat aan WordPress wordt toegevoegd. Afhankelijk van hoe het theme in elkaar steekt, heb je als gebruiker meer of minder mogelijkheden om de vormgeving te beïnvloeden.

Plug-ins

Wanneer je meer wilt dan inhoud en vormgeving, dan krijg je met plug-ins te maken. Plug-ins zijn bestanden die je toevoegt aan WordPress om functionaliteit toe te voegen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief op je site te plaatsen. Maar ook hele grote zaken, zoals een webshop, worden met plug-ins gerealiseerd.

Er zijn een aantal plug-ins die ik standaard aan je website toevoeg:

 • een SEO-tool, die je helpt je content te optimaliseren voor de zoekmachines,
 • een cookie melding, zodat je je bezoekers om toestemming kunt vragen,
 • een e-mailadres beschermer, die voorkomt dat je mailadres onderschept kan worden vanaf je site.

Wanneer je het onderhoud van je website bij mij onderbrengt, voeg ik daar nog plug-ins aan toe voor:

 • het maken van back-ups,
 • beveiliging van je site,
 • en het beheer van je site.

Als je behoefte hebt aan andere functionaliteiten, dan hoor ik het graag en bespreken we de mogelijkheden. Om een indicatie te geven van de tarieven, maak ik onderscheid tussen eenvoudige en complexe plug-ins. Met eenvoudig bedoel ik, dat er na de installatie weinig gedaan hoeft te worden qua instellingen. Voor dergelijke ‘plug & play’ plug-ins reken ik een vast tarief. Voor meer complexe plug-ins geldt dat ik vooraf zal aangeven hoeveel tijd deze vergen en wat de kosten zijn.

Tarieven

Plug & Play Plug-ins

50,-/stuk
 • Denk aan:
 • MailChimp integratie
 • Social Media Feed

Complexe Plug-ins

/prijs afhankelijk van plug-in/
 • Denk aan:
 • lidmaatschappen / online trainingen
 • verkoop / betaalfunctie

Alle vermelde prijzen zijn exclusief btw. Eventuele aanschafkosten van plug-ins zijn niet inbegrepen.

* Jij levert de benodigde teksten en afbeeldingen aan.

Het proces

Als je het maken van je website aan mij uitbesteedt, dan wil ik allereerst graag meer te weten komen over jou en jouw bedrijf. Zodra ik een beeld heb van wat je doet en voor wie, kunnen we een passende structuur en uitstraling voor je website gaan vaststellen.

Daarna gaan we met de inhoud en opmaak van de pagina’s aan de slag. Wanneer duidelijk is hoe de pagina’s eruit zullen zien en welke informatie waar moet komen, ga ik beginnen met het daadwerkelijke maken van je website. De installatie van de benodigde software, de navigatie en het opmaken en vullen van de pagina’s, neem ik voor mijn rekening.

Wat jij in deze fase aanlevert, is de zogenaamde content van de website. Dat wil zeggen de teksten en afbeeldingen, waarmee ik jouw website ga vullen. Mocht je het schrijven en de fotografie willen uitbesteden aan professionals, dan kan ik je desgewenst in contact brengen met een tekstschrijver en fotograaf uit mijn netwerk.

Gedurende de ontwikkeling van jouw website, krijg je uiteraard ook gelegenheid feedback te geven. Wanneer tenslotte alle werkzaamheden zijn afgerond en jij tevreden bent, zal ik je website live zetten. Tegen die tijd krijg je van mij ook een rondleiding achter de schermen, zodat je daarna in staat bent zelf je website bij te houden.