Onderhoud & Hosting

Na oplevering zorg ik ervoor dat jouw website snel & veilig blijft.

Onderhoud

WordPress is populair

Zo’n 27% van alle websites draait op WordPress. Dat is mooi, want daarom wordt er veel ontwikkeld voor WordPress en zijn de mogelijkheden enorm. Nadeel van het succes is dat WordPress ook een interessant doelwit is voor hackers.

Het is daarom van groot belang je website technisch te onderhouden. Dat houdt onder andere in dat je de updates die regelmatig voor WordPress, je theme en je plugins uitkomen, tijdig uitvoert. Een deel van de updates wordt namelijk uitgebracht om beveiligingsrisico’s op te lossen.

Beveiliging en back-ups

Ook is het verstandig extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zodat het lastiger wordt voor onbevoegden om binnen te komen. En tenslotte maken back-ups een essentieel onderdeel uit van het technisch onderhoud. Mocht er onverhoopt een keer iets misgaan met je website, dan is het een geruststellend idee dat er een back-up beschikbaar is om je website vlot mee te herstellen. Heb je geen back-up, dan mag je waarschijnlijk helemaal opnieuw beginnen met je website.

Onderhoud verdient aandacht

Het technisch onderhoud van je website is dus erg belangrijk. In de praktijk echter, is onderhoud vaak een ondergeschoven kindje. Wil jij je liever met andere zaken bezig houden dan updates en beveiliging? Dan kun je ervoor kiezen het onderhoud van je website aan mij uit te besteden.

Hosting

Jouw eigen stukje server

Elke website moet ergens op een server staan. Het faciliteren van serverruimte ten behoeve van websites, noemen we webhosting. Als je een website online wilt zetten, moet je dus een stukje server huren bij een hostingpartij.

Budget vs. premium hosting

Veel starters kiezen haast automatisch voor een budgetaanbieder. Omdat ze geen ervaring hebben met hosting, kunnen ze eigenlijk nauwelijks een keuze maken uit het enorme aanbod. Ze weten niet wat de verschillen tussen partijen zijn en waar ze op moeten letten. De keuze valt dan vrij snel op een voordelige aanbieder met een bekende naam.

Maar het maakt wel degelijk uit waar jouw website gehost wordt. De budgetaanbieders kunnen lage tarieven hanteren, omdat ze heel veel websites op een server plaatsen. Dan betaal je misschien weinig geld, maar je website wordt er ook heel traag van. Ook de ondersteuning is bij budgetaanbieders vaak beperkt. Als je geluk hebt staan er DIY-handleidingen op de website en vragen stellen verloopt meestal via e-mail, met bijbehorende reactietijd.

Jouw bezoekers én Google houden van snelheid

Voor jouw bezoekers is het belangrijk dat je website vlot reageert. Trage websites wekken namelijk irritatie op. Bezoekers verlaten je website heel snel, als het laden lang duurt. Nog vóór ze gezien hebben wat je te bieden hebt. Dat wil je natuurlijk niet. Google hecht ook groot belang aan de gebruikservaring van websites en geeft snelle sites daarom voorrang. Een snelle website is dus ook goed voor je zogeheten ranking.

Premium hosting met korting

Omdat ik het belangrijk vind dat de websites van mijn klanten gebruiksvriendelijk zijn en goede kansen hebben in Google, ben ik een samenwerking aangegaan met een bedrijf dat gespecialiseerd is in WordPress hosting. Deze samenwerking houdt in dat ik hun premium hosting met korting aan jou kan aanbieden én dat ik tussenpersoon ben en al het contact met de host voor jou onderhoud.

De reden dat ik specifiek voor deze hostingpartij heb gekozen, is, naast snelheid en veiligheid, de geboden ondersteuning. Doordat ze WordPress hosting aanbieden en niets anders, is het kennisniveau erg hoog. De supportafdeling, die telefonisch te bereiken is (!), weet veel en denkt graag mee. Bovendien heb ik mijn eigen accountmanager binnen het bedrijf, die weet welke websites ik bij hen host. Mocht er ooit iets aan de hand zijn met je website, dan kunnen we het probleem samen dus vlot aanpakken.

Tarieven

Onderhoud

22,50/maand
  • regelmatige back-ups
  • beveiliging website
  • updates van WordPress, theme & plugins
  • een razendsnelle website
  • hoge uptime (je website is zelden uit de lucht)
  • zeer goed beveiligde server
  • een snelle oplossing mocht er toch iets misgaan
  • telefonische support, dus korte lijntjes
  • zeer deskundige ondersteuning
  • géén kopzorgen over je hosting (want al het contact met de host verloopt via mij)
Ik wil onderhoud

Alle vermelde prijzen zijn exclusief btw.